Selecteer een pagina

Toekomstvisie

Bij Meubelfabriek Henk van den Broek houden we van kwaliteitsproducten en bij voorkeur produceren we massief eikenhouten meubelen. De houtmarkt verandert echter sterk en omdat wij u de beste producten voor een goede prijs willen blijven aanbieden, hebben wij ons de laatste jaren verdiept in de productie van semimassieve eikenhouten meubelen. We hebben namelijk zelf ervaren dat de kwaliteit hiervan niet onderdoet voor massieve eikenhouten meubelen. Daarnaast biedt het eindproduct diverse voordelen voor de consument.

 

Veranderende prijs en kwaliteit

In de afgelopen jaren zijn de houtprijzen expliciet gestegen, maar de houtkwaliteit neemt steeds verder af. Dit wordt veroorzaakt doordat Aziatische firma’s complete houtzagerijen en productiebossen opkopen, waardoor tekorten ontstaan en de prijzen gigantisch omhoog gedreven worden. Het gevolg hiervan is dat niet volgroeide bomen al gekapt worden en er op de kwaliteit van het hout wordt ingeleverd. Om toch een kwalitatief goed en betaalbaar eindproduct te kunnen blijven leveren, zal er iets moeten veranderen in de productie van eikenhouten meubelen.

 

Semimassieve eikenhouten meubelen

Prijsstijgingen hebben we altijd geprobeerd zo minimaal mogelijk door te berekenen. Het afgelopen jaar hebben we reeds een prijsverhoging gehad en deze prijzen willen we graag blijven hanteren. Door de eerder genoemde omstandigheden zijn we echter genoodzaakt om onze productielijn aan te passen. Wij gaan hierin de nodige investeringen doen om klaar te zijn voor de toekomst. Waar we 34 jaar met trots volledig massief eiken meubelen hebben geproduceerd, zullen we nu geheel overstappen naar semimassieve eikenhouten meubelen.

 

Optisch verandert er niets

Onze modellen zullen er identiek uit blijven zien en ook zullen we blijven inspelen op de vraag naar maatwerk. Wel zullen de massieve bedzijde en vlakke panelen, die bijvoorbeeld verwerkt zijn in de hoofd- en voetborden, vervangen worden door plaatmateriaal. Uiteraard zijn deze voorzien van een laag eikenfineer van de beste kwaliteit. Ook zullen de zijwanden van onze semihouten kasten vervangen worden door vlakke exemplaren zodat deze er vele malen strakker uit komen te zien. Verder zal uiteraard het regelwerk om de panelen heen gewoon massief eikenhout blijven.

 

Minder houtkrimp en egalere kleur

Gelukkig zijn er ook voordelen aan de productie van semimassieve eikenhouten meubelen. Zo zullen panelen veel egaler van kleur zijn dan wanneer ze van massief hout gemaakt zijn. Ook het uitzetten of krimpen van hout zal minder vaak voor gaan komen. Dit zijn twee belangrijke voordelen voor de consument.

 

Succesvolle Iris linnenkast

Helemaal nieuw is het werken met plaatmateriaal voor ons natuurlijk niet. In 2014 hebben we onze eerste stap al gemaakt met het invoeren van semimassieve meubelen door de Iris linnenkast te introduceren. Zeer zeker niet zonder succes, velen van u hebben er de afgelopen jaren al intensief mee gewerkt. U heeft daardoor zelf kunnen ondervinden dat we hier prima mee uit de voeten kunnen.

 

Kwaliteit leveren

We zijn onszelf er zeker van bewust dat dit een grote stap lijkt. Om onze kwaliteit te kunnen blijven waarborgen, hebben wij onze keuzes gemaakt op basis van onze ervaringen met semimassieve producten. Wij zijn er zeker van dat we samen met u de komende jaren met dezelfde passie mooie meubels kunnen blijven leveren tegen marktconforme prijzen.